Det er noe lekent og lidenskapelig over duoen A Corda, som gjør den til noe av den mest frydefulle samtidsmusikken i mine ører.

Klassisk musikk anført av Birgitte Stærnes fiolin som vinner stadig større respekt verden over, og barokkens gitarkunst levert med fingerspitzgefühl fra veteranen Martin Haug. Det er imponerende hvor moderne og tidløst de har funnet sin kjemi, og A Corda har de seneste årene feiret suksesser på turné blant annet i Russland, Tsjekkia og Kina.
På sin nye cd Playera settes fyrighet og lidenskap i førersetet. Inspirert av spanske danser og argentinske tangoer er dette en plate som har en moderne tone og form.
Inspirasjonene kan til dels være flere hundre år gamle, men musikken lever med en nerve som gjør A Corda spesielle for dagens generasjoner. Og man er ikke et sekund i tvil om at de i sin gitar/fiolin-verden strekker seg som om det virkelig gjaldt livet på denne cd-utgivelsen.
Den lidenskapen og livsåren som ligger i spansk musikk, i spansk dans og ikke minst i argentinsk tango bobler under overflaten med briljant kontroll, virtuositet og eleganse gjennom hele Playera.
Nordmenn har ikke den fyrigheten en spanjol eller argentiner har i forhold til disse tonene, men A Corda klarer å krysse over med en nydelig pasjon uten å miste sin klassiske bakgrunn. Vinteren kan bare komme. Det blir ikke kaldt med Playera i spilleren.